Come funzionano le briglie per la tubercolosi

Progettato con visione

“Onze hoofdstellen zijn ontworpen om het hoofd van een paard zoveel mogelijk te ontlasten op diverse belangrijke (pressione-) punti. La ricerca mostra che con altre briglie (anche anatomicamente denominato) deze punten wel worden belast”

De modellen zijn Europees gepatenteerd onder EUIPO met de nummers 004746246.0001 in 006730263-0001
Viene intrapresa un'azione contro la contraffazione del modello e della forma. Ciò vale anche per le singole parti di questi modelli.
Voor vragen over het patent kunt u ons een email sturen.

Het ontlasten van de Atlas

Ons kopstuk is zo ontworpen dat alleen op de Atlas een verbreding is waardoor de druk verdeeld wordt. Tevens is het achter de oren smal uitgesneden zodat de oren zo vrij mogelijk komen te liggen en zo min mogelijk druk krijgen. De vorm van de bakstukken dragen hier ook aan bij doordat hier als het ware een boog inzit zodat de trekkracht naar voren verdwijnt en deze richting de wang komt te liggen waar geen bloed- en zenuwbanden lopen. De keelriem ligt aangelegd en dus niet strak.

De werking van onze bakstukken

Doordat de bakstukken lager liggen dan bij andere hoofdstellen heeft het paard minder last van belemmering van het zicht. Bij de andere hoofdstellen lopen de bakstukken redelijk dicht onder de ogen en over de kiezen waar de nodige bloed- en zenuwbanen lopen. Deze worden door de vormgeving van onze bakstukken zoveel mogelijk ontzien. De bakstukken zijn de verbindingsstukken tussen het kopstuk en de neusriem. Hierdoor kun je zowel vanaf het kopstuk als vanaf de neusriem ons hoofdstel verstellen zodat het altijd optimaal passend ligt op het paardenhoofd. Voor de beste ligging van ons hoofdstel dient het bakstuk ongeveer in het midden van de wang te liggen.

De werking van de neusriem

Onze neusriem ligt los en zonder spanning om het jeukbeen heen waardoor geen druk wordt ondervonden op o.a. de grote bloedvaten en zenuwbanen. Doordat de bitriempjes aan de neusriem zitten, werkt ons hoofdstel dus voornamelijk in op de neus en niet met druk op de atlas en de neus. De neusriem mag dus niet strak liggen. Een paard rijden op de neus (mits de neusriem goed ligt)is veel minder schadelijk dan rijden met constante druk op de Atlas, hierdoor kan veel lichamelijke schade worden aangericht.

Rijden met het Basic model en met de Pro

Het Basic model kan met zowel bit als bitloos worden gebruikt, het Pro model kan zowel met stang & trens als alleen op trens worden gereden.

Werking stang & trens

Het bitriempje van de stang zit aan de kinriem vast, wanneer je aan de teugels trekt zal er druk op de atlas komen. Het rijden met de stang is dus eigenlijk alleen nodig als lichte druk nodig is voor het uitvoeren van een opdracht. In eerste instantie wordt er op de trens gereden.

De figuurtjes geven aan waar er bij dit hoofdstel geen druk is wat bij vele hoofdstellen wel het geval is.
De pijlen geven de werking van het hoofdstel weer. De gele lijn is de trens zodra je hier druk op uitoefent zal het paard hierop reageren. De rode is de stang, wanneer hier druk op staat zal dat druk geven op de atlas. Op de groene lijn staat nagenoeg geen druk of minimaal.