L'origine delle briglie Torsy

Progettato con visione

Ontstaan van Torsy Bridles

Wij van Torsy Bridles, Diana Torsy en Cynthia Torsy, vinden niet alleen het welzijn van onze eigen paarden heel belangrijk, maar zien ook dat steeds meer mensen dit hoog in het vaandel hebben staan, daarom zijn wij eens kritisch naar hoofdstellen gaan kijken. Wij zijn er achter gekomen dat er ondanks de benaming anatomisch nog steeds een groot gedeelte van de hoofdstellen knel- en drukpunten heeft en het dus alleen een anatomische vormgeving van het hoofdstel heeft en geen rekening houdt met de daadwerkelijke anatomie van het paardenhoofd.

Naar aanleiding hiervan zijn wij ons eens gaan verdiepen in de anatomie van het paardenhoofd en hebben hierover met diverse specialisten (o.a. paardenartsen, osteopaten, bitfitters en paardentandartsen) op het gebied van paardenwelzijn en gezondheid gesproken.

Er is ons toen heel veel duidelijk geworden, waaronder ook de mogelijk negatieve gevolgen (van een slecht zittend hoofdstel) in de rest van het paardenlichaam.

Wij zijn toen achter de tekentafel gaan zitten en met alle verzamelde informatie rekening houdend omtrent de bloedvaten, zenuwbanen, schedelvlies en gevoelige punten op het paardenhoofd, zijn wij aan de slag gegaan. Het eerste ontwerp was geboren, maar moest natuurlijk nog bekeken en getest worden. Hiervoor hebben we weer gebruik mogen maken van de kennis en ervaring van diverse specialisten.

De test met het hoofdstel leverde meteen een zeer goed resultaat en veel positieve veranderingen bij het paard waardoor de ruiter veel fijner met het paard kon communiceren. Dit voelde de ruiter in ontspanning, een rustiger hoofd en een paard wat meer door het lichaam liep.

Uiteindelijk was na ruim 1 jaar ons eerste hoofdstel, di TB Basic, een feit. Dit hoofdstel is zowel met als zonder bit te gebruiken. De TB Basic is goedgekeurd door de KNHS

Omdat het ons opviel dat er in de topsport nog helemaal geen hoofdstellen waren die rekening hielden met de anatomie van het paardenhoofd, was het voor ons natuurlijk een uitdaging om te kijken of we ons hoofdstel geschikt konden maken voor gebruik van een Stang & Trens. Een klein jaartje later waarin we weer achter de tekentafel zaten en in testfases waren met mensen die bekend waren met het rijden met een Stang & Trens, was ons 2e hoofdstel de TB Pro klaar om de markt op te gaan. De TB Pro is ook alleen op de trens te rijden, waardoor je voor het paard geen 2 hoofdstellen nodig hebt. De TB Pro is goedgekeurd door de FEI en de KNHS.

De modellen zijn Europees gepatenteerd onder EUIPO met de nummers 004746246.0001 in 006730263-0001
Viene intrapresa un'azione contro la contraffazione del modello e della forma. Ciò vale anche per le singole parti di questi modelli.
Per domande sul brevetto è possibile inviare un'e-mail.